Den 6. juli 2016
Fra juli 2016 overgår Graasten Salater til udelukkende at anvende æg fra frilandshøns og stopper dermed for al brug af buræg i produktionen. Beslutningen får konsekvens for stort set alle varer, der produceres på Stryhns’ fabrik i Graasten, hvor æg er en af de vigtigste råvarer.
Beslutningen om at overgå til alene at anvende æg fra frilandshøns i produktionen på Stryhns’ fabrik i Graasten sker som et vigtigt skridt i virksomhedens strategi om i endnu højere grad at tage ansvar for dyrevelfærd samt udvikling af en bæredygtig produktion. Det første skridt blev taget tilbage i februar 2016, hvor Stryhns valgte at erstatte brugen af palmekerneolie med kokosolie.
’Det er et helt naturligt skridt for os at tage, at vi som en stor industriel aftager af æg, ønsker at tage ansvar for, at de æg, vi anvender i vores produktion er skabt under ordentlige forhold. Vi ser en tendens til at flere og flere forbrugere fravælger buræg. Vi har derfor vurderet, at tiden er moden til, at vi fjerner buræggene i vores produktion’marketing direktør i Stryhns, Lars Bo Sthaalros Christiansen– og fortsætter:
’Anvendelse af buræg har i flere år været et omdiskuteret emne, hvor der i høj grad har været kritik af dyrevelfærden i produktion af buræg. Ifølge Dyrenes Beskyttelse er der ingen tvivl om, at frilandshøns lever et betydeligt bedre liv end både bur- og skrabehøns, da de har adgang til udearealer, hvilket er afgørende for deres velfærd. Derfor vælger vi at skifte over til æg fra frilandshøns frem for bur- og skrabeæg’. marketing direktør i Stryhns, Lars Bo Sthaalros Christiansen
Valget om at skifte til æg fra frilandshøns får som nævnt betydning for stort set alle de varer, der produceres på Stryhns fabrik i Graasten. Æg er en af de vigtigste råvarer og en af basisingredienserne i alle mayonnaiser, salater og en stor del af de dressinger, der dagligt bliver produceret på fabrikken.
Om Stryhns AS
Stryhns AS er i dag et mærkevarehus for mærkerne Stryhn’s Leverpostej, Graasten Salater, K-Salat, Jensens Køkken og Langelænder Pølser, som er resultatet af en række succesfulde opkøb. Virksomheden omsatte i 2017 for 695 mio. kr. indenfor dagligvare og foodservice sektoren og har ca. 400 medarbejdere fordelt på fem lokationer i Danmark. Stryhns AS er aktivt medlem af DI Fødevarer og Mærkevareleverandørerne (MLDK) og er en del af den familieejet norske koncern Agra, der har aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. Stryhns AS er en del af den familieejet norske koncern Agra, der har fødevareproduktion i Norge, Sverige og Danmark.
For yderligere information:
Lars Bo Sthaalros Christiansen
Marketingdirektør, Stryhns A/S
+45 22 10 05 02
Maria Sennels
Pressekontakt
+45 21 46 00 77